+

Natural Diamond DETOX 400g

      Natural Diamond DETOX 400g
  •       Natural Diamond DETOX 400g
  • 14 990 Ft37 475 Ft / kg
db
Kosárba

Termékleírás

A fogyás alapja az egészséges máj!

Összetevők:
Cékla por koncentrátum
Sárgarépa por koncentrátum
Napraforgó lecitin granulátum
Máriatövis kivonat
Spirulina alga

A termék kizárólag természetes alapanyagokból készült!
NEM TARTALMAZ tartósítószert, ízfokozót, színező anyagot és egyéb mesterséges anyagokat.

Az itt felsorolt élettani hatások, az alapanyagokhoz társított szakirodalmi feljegyzések, egyetemi és kilinikai vizsgálatok, népi gyógyászati tapasztalatok, valamint fogyasztói visszajelzések alapján lettek összeállítva

Mit tudunk a Cékláról (Beta vulgaris): A cékla egészségre gyakorolt hatásai igen régóta ismertek. Szakirodalmi adatok szerint szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak (C, B1, B2, B6), ásványi anyagnak (vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, mangán, lítium) köszönheti. A gyökér jelentős mennyiségű pektinanyagot tartalmaz, ezek védik a szervezetet a nehézfémek hatásától, gátolják a veszélyes mikroorganizmusok kifejlődését a bélrendszerben, és elősegítik a koleszterin kiürülését. Magas kálium és magnézium tartalma miatt igen hasznos a magas vérnyomás és más szív és érrendszeri betegségek megelőzésében és gyógyításában, illetve hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez. A cink, a mangán és a réz elősegítik a növekedést, a fejlődést és a szaporodást, szabályozzák az anyagcserét, kedvezően hatnak a nemi mirigyek működésére. A cékla a hatékony tisztítókúrák nélkülözhetetlen része. Megszünteti a toxikus anyagok által előidézett bőrbetegségeket, fejfájást és letargiát. Rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulni fog, savtúltermelésből származó gyomorpanaszaink megszűnnek. Serkenti a máj, a belek és a vese működését, fokozza a méreg- és a salakanyagok eltávolítását. A céklalé sárgarépalével keverve például kitűnő májtisztító, főként a májban felhalmozódó zsír lebontását segíti elő. A túlzott alkoholfogyasztás negatív hatásait is segíthet ellensúlyozni a céklalé rendszeres fogyasztása. Enyhe hashajtó hatása révén pedig székrekedésben és aranyérben szenvedőknek is ajánlható. Naponta két-három alkalommal egy-egy cékla fogyasztása ajánlatos azoknak, akik menstruációs zavarokkal küzdenek, amit gyógyszerek helytelen adagolása, vagy mellékhatása, illetve szintetikus hormon adagolása okozhat a szervezetben. Érezhetõ a segítség azoknál a nõknél is, akik panasszal lépnek a változó korba. A céklát várandós anyák is bátran fogyaszthatják, hiszen a gumó gazdag folsavban, amelynek megfelelő mennyiségű bevitele a magzat számára különösen fontos. Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a szervezet a növények közül a céklából tudja legjobban hasznosítani a vasat. A céklát a népi gyógyászat az egyik legjobb vérképzőnek ismeri. A huszadik század elején még az orvosok babonának tartották, mígnem klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a népi megfigyelés igaz. Kiderült, hogy a cékla valóban segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, serkenti a sejtnövekedést és a sejtmag újraképződését. Ezért is sok helyen kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység, leukémia és malária esetében. A cékla három ­ az emésztőrendszerünk számára fontos ­ hatóanyagot tartalmaz: - A betain a máj méregtelenítő enzimeit támogatja. - A kolin elősegíti a májból a felesleges zsírok kiürülését. Szabályozza az emésztést, a nyirokmirigyek, a vese, a gyomor és a belek működését. - A betanin (a cékla színanyaga) gátolja a kórokozó baktériumok elszaporodását, valamint immunerősítő, roboráló és élénkítő hatású. Gátolja a rákos sejtek további szaporodását. Már 1961-ben nagy nemzetközi érdeklődést váltott ki dr. Ferenczi Sándor felfedezése, aki állatkísérletekben megfigyelte, hogy a cékla vörös festékanyaga - a betanin - tumorellenes hatással is endelkezik. A humánkísérletekben, a kemoterápán átesett páciensek vérképe (amely a kezelések hatására romlik) jelentős javulást mutatott néhány hetes cékla kúra után. Az általunk gyártott céklaporral 2009-ben a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikán „Bioaktiv hatóanyagok élettani hatásának vizsgálata metasztatikus prosztatrákban” címmel humán vizsgálatokat folytattak. Megállapították, hogy a cékla készítmény tartós fogyasztása kedvezően befolyásolja a betegek életkilátásait. (A tumoros betegekre jellemző szignifikánsan magas cink-és szabad protoporfirin szintek jelentősen csökkentek többek között.) A tanulmány megtalálható az Orvosi Hetilap 2010/37 számában.


Sárgarépáról: Tartalmaz kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A, B provitamin komplex, C, E, G és K vitaminokat. Nagy mennyiségben található benne béta-karotin, amelynek fontos szerepe jut az emberi szervezetben, a zsírban oldódó A és D vitamin képződésében. Gyógyhatását tekintve, gyermekkorban hozzásegít a csontozat és a fogazat fejlődéséhez. Elősegíti a vér savtalanítását, ami a máj működésében játszik létfontosságú szerepet. Ha a máj tisztulása megindult, a gyógyulás egész láncolatát vonja maga után. A máj leterhelése láthatóan a bőr állapotán nyilvánul meg. A nehézfémek raktározása is a máj feladat. A máj leterhelésének következtében a fémek a sejtek közé is bejutnak. A sárgarépa segít kivonni ezeket a fémeket. A rákos daganatok közül a leghatásosabb a tüdőrákra, általánosságban a gyulladásokra és fertőzésekre hat gyógyítólag. Az emésztésben hatékonyan vesz részt, tisztítja a beleket, serkenti a mellékvesék munkáját és ezáltal a hasnyálmirigy működését is.

Lecitin

• megakadályozza a zsírok és koleszterin lerakódását a májban, ezáltal védi a májat
• hozzájárul a koleszterin szint csökkentéséhez
• szerepe van a zsírok szállításában, ezáltal segíti a zsírégetést
• segít a stresszhelyzetek kezelésében, nyugtató hatású
• pozitív hatással van a memória és egyéb agyi funkciók fejlesztésére
• segít az ízületi és reumatikus fájdalmak kezelésében

A lecitin egy természetes, zsírszerű anyag, a foszfolipidek egyike. A lecitin fő alkotórészei a kolin és az inozitol. A lecitin a sejtfal fontos építőeleme, fontos szerepe van az emberi szervezet élő sejtjeinek illetve a csontvelő, az idegrendszer, a szív és a máj működésében. Nagy mennyiségben található a sejtmembránokban, az izmokban, az idegsejtekben és az agyban. A lecitin többek között segíti a zsírok és a koleszterin szállítását a vérben, és a zsírok feldolgozását is az epében.

Kitűnő roboráló és tonizáló anyag, jó székletlazító és puffadásgátló hatású. Fogyni vágyók, ízületi problémával küzdők, időjárási frontokra érzékenyek és sportolók részére egyaránt ajánlott. Javasolt továbbá időskori demencia enyhítésére és az emlékezet javítására.

Máriatövis
(Silybum marianum)

A máriatövis, népies nevén őszbogáncs vagy szamárkóró az őszirózsafélék családjába tartozó növényfaj. A máriatövis mediterrán térségből származik, de világszerte termesztett növény.

• méregteleníti a májat, elősegíti a regenerálódását
• serkenti a májsejtek termelődését
• gátolja a szabadgyökök károsító hatásait, különösen a májban
• növeli a test természetes antioxidánsainak, a glutationnak és a szuperoxid dizmutáznak a mennyiségét

A máriatövis szilimarint tartalmaz, már évszázadok óta a májtisztítás egyik leghatásosabb gyógynövényeként tartják számon. Májvédő és májtisztító hatása orvosilag is elismert és bizonyított. Nem csupán megakadályozza a máj károsodását, hanem az új májsejtek termelődését is serkenti. A szilimarin egyéb más tünetek enyhítésére is alkalmas, mint például étvágytalanság, különféle gyomorpanaszok illetve fáradtság.

Alkalmazása javasolt mindazoknak, akik nagy mennyiségű gyógyszert fogyasztanak, beleértve a szteroidokat is illetve azok számára is, akik rendszeres környezeti vagy kémiai szennyezésnek vannak kitéve lakhelyük miatt vagy munkájuk során.

Spirulina alga
A Spirulina algák a Föld legősibb élőlényei közé tartoznak. Az algák a világ összes létező élőlény mennyiségének egyharmadát teszik ki. Kivételes alkalmazkodó képességüknek köszönhetően a legszélsőségesebb körülményeket is kibírják. A Spirulina alga még a radioaktív sugárzással is megbírkózik. Bebizonyosodott, hogy az ősi népek már évezredekkel ezelőtt fogyasztották gyógyító és tápláló tulajdonságai miatt.

• segít az egészségünk megőrzésében, immunrendszerünk erősítésében
• antioxidáns hatású: védi a sejteket és lassítja öregedésüket
• anti allergén- és vírusölő tulajdonsággal rendelkezik
• segíti a sejtépítést

A Spirulina alga nagy mennyiségű növényi fehérjét (~60%) tartalmaz, amelyet az emberi szervezet kiváló hatásfokkal képes hasznosítani. Az összes alapvető aminosav megtalálható benne, amelyek rendkívül fontosak számunkra. A fehérjéken kívül tartalmaz még karotinoidokat, elsősorban béta-Karotint, vitaminokat, köztük jelentős mennyiségben B-vitaminokat, ásványi anyagokat, nagy mennyiségben vasat, klorofillt, azt a zöld színanyagot, amely a növényi sejtekben megköti és szállítja az oxigént, Phenylethylamint (PEA), amely a szellemi teljesítőképességet hangulatjavító hatással is rendelkezik. A mikroalgákban számos antioxidáns található, amelyek képesek a szabadgyökök pusztító hatását fékezni.

Kutatások bizonyítékai szerint 1 gramm Spirulina kb. 1 kg zöldség tápértékeinek felel meg.

Használati javaslat:
Naponta 3 x 1 adagoló kanál
Keverhető 2 dl vízbe, teába, gyümölcslébe vagy joghurtba.
Fogyasztása javasolt a fő étkezések előtt.

Vélemények

A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!

Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!

Kérdezzen a termékről!

Melyik a legkisebb szám: 3, 2 vagy 6?

Kapcsolat

  • Nová Stráž, Hlavná 30 Komárno 945 04
  • 00 36 30 9598266
  • info@naturaldaimond.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.